Falafel gatesc cam o data pe saptamana pentru ca ne place tare mult.
Reteta pe care o folosesc este urmatoarea:
- 1 cana naut - lasat la inmuiat peste noapte isi dubleaza volumul
- 1 ceapa potrivita
- cativa catei de usturoi - eu pun 7 pentru ca imi place mai picant
- 1 legatura medie de patrunjel proaspat (cam 2 linguri cu varf daca este uscat)
- cateva frunze de menta proaspata (1 lingura cu varf daca este uscata)
- 1 lingurita chimen macinat/ pudra
- 1 lingurita coriandru macinat/ pudra
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri faina neagra sau semi
- 2 linguri ulei de masline
Secretul meu pentru acest falafel este ca nu il prajesc in ulei, asa cum se obisnuieste, ci ung o tava cu ulei de masline si pun chiftelutele la copt in cuptor la foc mediu. Eu le las la copt pana simt ca incep sa miroase apoi le intorc cu grija sa nu se rupa. Abia dupa mai multe incercari mi-am cam dat seama, care e momentul in care sa le intorc asa ca... incercati si voi!
Rezultatul final e delicios!