Pagini

joi, 14 septembrie 2017

Supa crema de dovleac


Anul trecut am incercat supa pentru prima oara. Nu aveam mari asteptari de la un dovleac, dar cand am vazut ca baietelul meu mananca tot din farfurie si-mi cere si a doua zi, am zis ca merita amintita! :)

Si ce repede a venit  toamna... si am gasit pe rafturi asa zisul Kokkaido la care si azi s-a cerut bis. :)


Reteta supa crema de dovleac versatila (in varianta de post sau de dulce)
Aveti nevoie de:
1 kg dovleac (aproximativ 800 g curatat)
2 mere acrisoare - aproximativ 180 g
2-3 linguri zeama lamaie
1 ceapa mare
800 ml supa de legume sau pui (merge si apa)
sare
piper
2 varfuri de cutit de curry
jumate de lingurita coriandru macinat
80 g smantana (sau ulei )

Merele se curata, se taie in bucati si se stropesc cu lamaie si se pun la fiert impreuna cu dovleacul curatat si  taiat in bucati, ceapa, supa si condimentele timp de 25-30 minute. Dupa ce s-au fiert se paseaza cu blendarul si se adauga smantana sau uleiul. Merge foarte bine si uleiul de bostan! Puteti servi impreuna cu crutoane din paine prajita si susan. Pofta buna!


Va doresc o toamna frumosa si iertati ca nu reusesc sa scriu si sa comentez pe cat de des as vrea!
 Urmeaza in acest weekend botezul Mariei Ecaterina, noua mea finuta! Si da, am ceva emotii...

cu mult drag,
Ioana

18 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Baietelu meu zice daaaaaa! Mie imi place dulce acrisor deci da! Cui nu ii place gustul asta e nuuu!:)

      Ștergere
  2. Arata atat de apetisant supa asta! Dovleacul trebuie sa arate exact ca cel din imagine sau orice soi gasesc la magazin e bun?

    Felicitari nasico, sa-ti traiasca viitoarea finuta! Numele i l-ati ales voi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu nu trebuie ca cel din imagine. Merge orice dovleac pentru mancare.Aici doar asta am gasit...
      multumesc, Doamne ajuta! Numele nu l-am ales noi, mamica l-a ales! :)

      Ștergere
  3. Am revenit! ce simpatica idee: "Nu aveam mari asteptari de la un dovleac"
    Nu am incercat niciodata altceva decat placinta. Imi pastrez reteta. Pare simpla. Ma gandeam retoric, daca nu as fierbe nimic si l-as face la abur si as pasa apoi, cum ar fi?
    Petrecere frumoasa la botez. Sa ne arati ce buchete ai facut pentru eveniment...
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooooo esti mult mai avansata ca mine!!!! Eu nu am facut niciodata placinta!!! Tre sa facem schimb de retete!!! ;)
      Le poti face si asa! Cu siguranta e foarte bun! Daca incerci sa ne zici si noua!!!
      Multumesc, a fost ffff frumos, chiar o petrecere pe cinste dupa biserica, cu hora, brasoveanca si formatie gen gipsy kings.Foarte frumos s-au pregatit parintii Mariei!!!!
      Da, o sa fac o postare cu drag cum apuc! :)

      Ștergere
  4. Love all the fall food ♥ Have a nice weekend ♥ Alexandra

    RăspundețiȘtergere
  5. Numai bine pentru o zi de toamna. Dovleci din astia japonezi nu se gasesc aici, dar avem din cei "butternut". Eu puneam cativa cartofi, data viitoare incerc cu mere :) Merci !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu data viitoare cu cartofi!!! Cred ca treaba asta cu merele e specific nemteasca, am mai observat mere si in alte retete...dar poate ma insel!

      Ștergere
  6. De cum apar dovlecii facem supa in fiecare săptămana, încălzește toamna! In loc de mere însă punem cartofi la fiert, ca sa iasă mai fina si cremoasă :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci incerc si eu cu cartofi!!!!! :) merele dau un gust acrisor, imi pare.

      Ștergere
    2. Iese cu gust dulceag cand e cu cartofi;p si noi o combinam cu crutoane făcute din felii de pâine unse cu unt si presărat usturoi granule deasupra,date la cuptor,si daca tot pornim cuptorul punem si câteva felii de dovleac la copt,intr-o tava,cu puțin zahăr brun presărat deasupra,si asa avem supa si desertul făcut deodată ;)

      Ștergere
  7. Dovleacul nu îmi place sub nicio formă, dar fotografiile sunt superbe!
    Sănătate finuței și nașei, viață lungă și bani în pungă!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ieri am mancat ...este super delicioasa...o ador

    RăspundețiȘtergere
  9. o minunatie, eu o fac altfel dar sigur este excelenta si asa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce bine arată! Am facut si eu toamna aceasta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pe langa fotografiile minunate, draga mea, mi-ai facut o pofta nebuna de supa!

    RăspundețiȘtergere