Recunosc ca aceasta crema de portocale este mai mult decat delicioasa si este preferata mea! Gustul imi aminteste de copilarie, poate pentru ca in perioada comunista primeam din cand in cand portocale ( doar astea se gaseau !)
Crema poate fi servita in diferite forme: la pahar cu frisca, pe blat pandispan sau in varianta aleasa de mine astazi - cu aluat de tarta.
RETETA: Un blat de tarta cumparat sau:
- 350 g faina
- 100g zahar
- 220 g unt
- coaja rasa de la 1 lamaie
- esenta vanilie
- 300 ml suc de portocale proaspat
- 150 de grame de zahar
- 2 oua
- 2 linguri cu varf de amidon
- 1 lingurita coaja rasa portocala
- 120 g unt
Pentru crema - se bat ouale cu zaharul si se amesteca cu amidonul peste care turnam incet sucul de portocale, sa nu faca cocoloase. Punem la fiert compozitia si avem grija sa amestecam in ea, deoarece se ingroasa rapid ca o budinca. O luam de pe foc si cand incepe sa se raceasca punem coaja de portocala si untul bucatele si omogenizam bine.
Umplem forma cu crema si asta a fost tot! Simplu si superrrr delicios!!! Incercati si voi !?