Pagini

joi, 24 octombrie 2013

Tarta cu crema de portocale super iami !




Recunosc ca aceasta crema de portocale este mai mult decat delicioasa si este preferata mea!  Gustul  imi aminteste de copilarie, poate pentru ca in perioada comunista primeam din cand in cand portocale ( doar astea se gaseau !)

Crema poate fi servita in diferite forme: la pahar cu frisca, pe blat pandispan sau in varianta aleasa de mine astazi - cu aluat de tarta.

RETETA: Un blat de tarta cumparat sau:
  • 350 g faina
  • 100g zahar
  • 220 g unt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • esenta vanilie
pentru crema:
  • 300 ml suc de portocale proaspat
  • 150 de grame de zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri cu varf de amidon
  • 1 lingurita coaja rasa portocala
  • 120 g unt
        Ingredientele pentru tarta se amesteca intr-un robot de bucatarie (super rapid si fara bataie de cap :) ), iar aluatul se pune la frigider pentru minim 30 minute. Luam aluatul, il intindem si tapetam forma de tarta cu el. Forma folosita de mine are diametrul de aprox 28 cm. Intepam cu furculita aluatul  pentru a nu creste, il acoperim cu hartie de copt si punem greutati pentru tarta deasupra sau ca in cazul meu, boabe de fasole asezate uniform pe toata suprafata. Coacem la cuptor la foc mediu aprox 15 min. Luam boabele/greutatile si hartia de copt jos, si lasam sa se raceasca. O tava de tarta cu fundul detasabil ar fi ideala, cea de la Ikea arata asa:  http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/60133035/
         Pentru crema - se bat ouale cu zaharul si se amesteca cu amidonul peste care turnam incet sucul de portocale, sa nu  faca cocoloase. Punem la fiert compozitia si avem grija sa amestecam in ea, deoarece se ingroasa rapid ca o budinca. O luam de pe foc si cand incepe sa se raceasca punem coaja de portocala si untul bucatele si omogenizam bine.      


Umplem forma cu crema si asta a fost tot! Simplu si superrrr delicios!!!  Incercati si voi !?

2 comentarii: