Pagini

miercuri, 13 noiembrie 2013

Tort amandina

tort amandina


O zi buna se cunoaste de dimineata - si ce mod mai frumos de a incepe ziua daca nu cu o felie delicioasa si dulce de tort AMANDINA!!! Si pentru ca maine este lasatul secului pentru Postul Craciunului, asta inseamna ca ma pregatesc serios sa inghit in sec timp de 6 saptamani - pana la Craciun... :)

Inspiratia pentru aceasta reteta delicoiasa am gasit-o pe blogul Laurei Sava (http://www.laurasava.ro/2012/10/25/tort-amandina/).
Pentru blat:
  • 200g zahar
  •  6 oua
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt 
  •  20 gr cacao pentru blat
Pentru crema:
  •  inca 3-4 linguri de cacao
  •  100 gr zahar pudra
  •  250 gr unt
  •  3 galbenusiru 
 Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  •  2 plicuri de cappucino cu rom 
  •  1 sticluta de esenta de rom 
  •  200 gr zahar 
 Pentru glazura:
  • 200gr de ciocolata de menaj topita 
  • 25ml smantana pentru frisca. 
Se incalzeste cuptorul si se pregateste blatul din ingredientele descrise mai sus: albusurile se bat spuma, se incorporeaza zaharul treptat, galbenusurile impreuna cu apa si cu ulei se amesteca bine apoi se incorporeaza in albusurile spuma amestecand cu grija cu o spatula. Se amesteca apoi faina cu cacao si cu praful de copt si se integreaza apoi in compozitie. Acest aluat se toarna intr-o forma de copt apoi se coace timp de cca 35 minute.

blat de tort amandina


Ingredientele pentru crema le-am pus in robotul de bucatarie si l-am lasat sa amestece (puteti sa le amestecati voi daca nu aveti un robot), iar in paralel am pregatit intr-o cratita siropul din apa, cappucino si zahar, adaugand dupa ce l-am luat de pe foc si s-a racit putin esenta de rom. Blatul racit se taie pe jumatate (orizontal, nu vertical :)) se insiropeaza, se umple cu delicioasa crema si se glazureaza. 
Pentru ca e un tort asa de rapid si  delicios o sa il prepar cat mai des!!!!
Voua  va plac amandinele si torturile de ciocolata? :) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu