Pagini

marți, 18 noiembrie 2014

Post cu rost - ziua 1 - Caviar de ciuperci si salata de rosii cu ardei copti si oregano

caviar de ciuperci de post - reteta in postul Craciunului

Deoarece a inceput postul Craciunului, de azi voi deschide o serie de postari intitulata "Post cu rost". Imi propun sa descopar diferite retete, sa le gatesc si sa le impartasesc cu voi.

In retetele de post  de astazi vom folosi doar 3 sau 4 ingrediente, pentru ca totul sa fie cat mai simplu,  mai rapid, iar timpul de preparare cat mai scurt.

Caviar de ciuperci (de post):

Ingrediente pentru 4 portii:
450 g ciuperci taiate 
2 cepe mari
4 catei de usturoi
Condimente:
3 linguri ulei de masline sau vegetal
sare

Numele de caviar vine de la culoarea inchisa si textura ciupercilor taiate.  Pentru un gust deosebit folositi ciuperci de padure (se gasesc in varianta uscata la supermarket) sau in amestec cu ciuperci champignons. Merg foarte bine cu felii de lamaie si paine prajita, frecata cu usturoi.
  • Intr-o tigaie se incalzeste uleiul, se adauga ciupercile, ceapa si usturoiul. Amestecam din cand in cand pana devin maronii. Adaugam sarea si amestecam pana cand ciupercile pierd lichidul.
  • Continuam sa amestecam pana cand ciupercile devin maro si uscate
  • Punem ciupercile intr-un robot de bucatarie sau folosim un blender si mixam pana devin o pasta cu bucati mari (asemanatoare caviarului). 

salata de rosii cu ardei copti si oregano - reteta in postul Craciunului

Salata de rosii cu ardei copti si oregano (reteta portugheza)

Ingrediente pentru 4 portii:
2 ardei copti marinati
6 rosii coapte, taiate rondele
Condimente:
1 lingura oregano proaspat taiat marunt (sau uscat)
2 linguri de otet din vin alb
5 linguri ulei de masline
sare

Portughezii folosesc pentru salata ardeii copti, deoarece sunt mai dulci preparati in acest mod si sunt mai  usor de digerat decat cei cruzi.
  •  Daca ardei copti sunt mari, ei se taie in fasii. Pe o farfurie se aranjeaza rosiile taiate rondele, ardeii, apoi se presara oregano si sare dupa gust.
  •  Amestecati otetul cu uleiul de masline intr-un pahar si turnati-l peste salata. Serviti imediat sau pastrati salata acoperita in frigider.

Va astept in zilele urmatoare cu noi retete de post! Pofta buna! :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu