Translate

joi, 24 noiembrie 2016

De sezon: Fursecuri de post cu martipan


fursecuri delicioase si fragede de post

          Sambata trecuta am incercat o reteta noua de post. Si m-am incadrat in tema de Craciun de aici, adica fursecuri, fursecuri si iar fursecuri. Noutatea absoluta: martipanul!
         Oricum pana in clipa de fata le declar cele mai reusite si gustoase, si stiti de ce? Pentru ca piticul meu mofturos le-a manancat pe infundate. :)

fursecuri de Craciun

Reteta fursecuri fragede cu martipan de post:
  • 150 g unt de cocos 
  • 80 g zahar pudra
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 coaja rasa de lamaie bio
  • 75 grame martipan
  • 1-2 linguri apa
  • 1 lingura seminte de chia macinate ( eu nu am pus)
  • 50 g migdala macinate
  • 225 g faina
 Mod de preparare: Ingredientele se amesteca in robotul de bucatarie in ordinea de mai sus. Aluatul se lasa in frigider pentru o ora, apoi se intinde cu grija (este sfaramicios) si se taie cu o forma rotunda sau cu un pahar cu diametrul de 5 cm. Fursecurile se aseaza in tava pe hartia de copt si se tin la cuptorul incis la 175 grade timp de 12 - 15 minute. Pofta buna! :)

craciun dulciuri cadouri

Voi ce reteta de fursecuri folositi inainte de Craciun?

Si acum ca a vazut pozele, mai vrea cateva, asa ca eu ma pun la copt! :) A, si sa nu uit, ne jucam umpic si cu stampilele pentru fursecuri... placerea lui! :))

cu  mult drag,
Ioana

14 comentarii:

  1. Stai,tu ai un copil???uaau cum de n-am știut pana acum?...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) cred ca nu scriu destul despre el! Tre' sa recuperez! ;)

      Ștergere
  2. Martipanul e grozav in prajituri. Pustiul tau n-are gusturi proaste :)
    Eu ma pregatesc sa fac in weekend ceva prajituri cu kaki, chec sau biscuiti. Inca nu stiu sigur. Daca ies bine, o sa ma laud :)
    Spor la copt, Ioana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uuuuu ce bine suna! Abia astept sa vad ce prajituresti!!!!!! :)

      Ștergere
  3. interesantă reţetă - cred că sunt foarte gustoase fursecurile !
    am cuptorul defect deci nu coacem nimic iarna aceasta !
    azi mami ne-a fiert felii subţiri de dovleac şi le consumăm cu zahăr şi scorţişoară !
    cu drag, îţi doresc spor la prăjituri şi weekend plăcut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar sunt foarte gustoase! Si multumesc pentru ideea cu dovleacul cu scortisoara! Imbratisari!!!!

      Ștergere
  4. Arata foarte bine si imi inchipui ca sunt delicioase! Eu am sa incerc sa fac cateva prajituri in apropierea Craciunului, sper sa am timp :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Dear Iona,
    thank you for your birthday-wishes to my son!
    Your smiley-cookies look great and i wanna eat some now:)
    Greetings from Germany,
    Kristin

    RăspundețiȘtergere
  6. Prima data cand am mancat marzipan eram copil, numai ce ajunsesem in Germania (ca in Ro comunista de unde atata marzipan?!) si am mancat cu atata pofta de m-a apucat raul si vomatul si m-au dus parintii in miez de noapte la doctor, de atunci m-a apucat repulsia de marzipan si nu am mai mancat zeci de ani, abia recent m-am aventurat sa gust iar marzipan in umplutura de ciocolata:))
    Sunt foarte draguti biscuitii tai si sunt sigura ca sunt si gustosi dupa ingredientele folosite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ioi ce aventura! am avut si eu una cu pateul! :))))

      Ștergere
  7. Ce bine arată! Am luat si eu un set de ștampile, dar nu le-am folosit încă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. spor la stampilat! sa ne arati si noua ce a iesit! :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...