Translate

duminică, 28 noiembrie 2021

Gând de seară

citat P. Arsenie Boca
Prima duminică de Advent in Germania și pomenirea de 32 de ani a Parintelui Arsenie Boca. Cum a fost ziua de astăzi pentru voi?

La mine interesantă, frumoasă, tristă, ca viața! Partea frumoasă a zilei e că am cântat la parastas și pentru Părintele Arsenie Boca, iar Darul lui minunat, a ajuns seara la mine sub forma pozelor de la Prislop si predicilor inregistrate de cineva care a ajuns acolo!!!

Seara am aflat lucruri pe care Dumnezeu le-a ingaduit sa le aflu după un an de când s-au intamplat. Si mă bucur că le-am aflat acum, când sunt puțin mai pregătită si că mi-au fost ascunse atâta vreme. E un timp pentru toate si o vreme pentru tot... Azi nu pot decât să binecuvintez persoana și să-i doresc tot binele din lume. Poate dacă aflam acum un an, eram o acritură! :)))

 "Viata lui Isus si cartea vietii noastre. 
A-I scrie o carte, chiar buna, a ramas si ramane o neputinta; pentru ca Iisus e singurul om care nu si-a dezmintit niciodata obarsia divina. Iar a scrie o „Viata” a lui Dumnezeu, nici a indrazni nu se poate. Singura „carte” pe care o scriem – si o scriem si fara sa vrem – e cartea vietii noastre, cu care mergem inaintea Lui. Si mergem nu odata, lan sfarsitul vietii, ci in fiecare zi si in tot ceasul, pentru ca El e atotprezent si in categoriile vietii noastre. 

 El ne face corectura, intrucat noi Ii scriem viata Lui in viata noastra, dar nu destul de bine; de aceea, peste planurile si dorintele noastre, care merg ca o linie inainte, El coboara cate o linie de-a curmezisul, insemnand o cruce a vietii, iar noi ii zicem rascruce. Caci „In El traim, ne miscam si suntem” (Fapte 17,28)." P. Arsenie Boca

Parinte Arsenie roaga-te pentru noi!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...