Inspiratia pentru aceasta reteta delicoiasa am gasit-o pe blogul Laurei Sava (http://www.laurasava.ro/2012/10/25/tort-amandina/).
Pentru blat:
- 200g zahar
- 6 oua
- 30 ml apa
- 30 ml ulei
- 8 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 20 gr cacao pentru blat
Pentru crema:
- inca 3-4 linguri de cacao
- 100 gr zahar pudra
- 250 gr unt
- 3 galbenusiru
- 400 ml apa
- 2 plicuri de cappucino cu rom
- 1 sticluta de esenta de rom
- 200 gr zahar
- 200gr de ciocolata de menaj topita
- 25ml smantana pentru frisca.
Se incalzeste cuptorul si se pregateste blatul din ingredientele descrise mai sus: albusurile se bat spuma, se incorporeaza zaharul treptat, galbenusurile impreuna cu apa si cu ulei se amesteca bine apoi se incorporeaza in albusurile spuma amestecand cu grija cu o spatula. Se amesteca apoi faina cu cacao si cu praful de copt si se integreaza apoi in compozitie. Acest aluat se toarna intr-o forma de copt apoi se coace timp de cca 35 minute.
Ingredientele pentru crema le-am pus in robotul de bucatarie si l-am lasat sa amestece (puteti sa le amestecati voi daca nu aveti un robot), iar in paralel am pregatit intr-o cratita siropul din apa, cappucino si zahar, adaugand dupa ce l-am luat de pe foc si s-a racit putin esenta de rom. Blatul racit se taie pe jumatate (orizontal, nu vertical :)) se insiropeaza, se umple cu delicioasa crema si se glazureaza.
Ingredientele pentru crema le-am pus in robotul de bucatarie si l-am lasat sa amestece (puteti sa le amestecati voi daca nu aveti un robot), iar in paralel am pregatit intr-o cratita siropul din apa, cappucino si zahar, adaugand dupa ce l-am luat de pe foc si s-a racit putin esenta de rom. Blatul racit se taie pe jumatate (orizontal, nu vertical :)) se insiropeaza, se umple cu delicioasa crema si se glazureaza.
Pentru ca e un tort asa de rapid si delicios o sa il prepar cat mai des!!!!
Voua va plac amandinele si torturile de ciocolata? :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu