Pentru ca ne aflam in postul Craciunului in care incercam sa fim mai buni cu cei din jur, mai atenti si mai cumpatati cu noi insine, am pregatit o reteta de briose de post delicoase care pot fi oferite in dar familiei, prietenilor sau colegilor, pentru a le aduce zambetul pe buze si a le indulci ziua cu o mica bucurie. :)
Reteta este inspirata de Laura Sava (http://www.laurasava.ro/2010/12/04/briose-cu-stafide-si-ciocolata/). Deoarece retea contine si stafide trebuie ca mai intai sa le inmuiati peste noapte intr-un vas in care ati turnat o sticluta de esenta de rom.
Ingrediente:
- 100 grame stafide
- 1 sticluta esenta de rom sau rom pentru stafide
- 100 grame ciocolata neagra de post (gasiti chiar si ciocolata de menaj neagra fara lapte in supermarketuri ;)
- 100 ml ulei
- 1 cana cu zahar
- 1 cana apa rece (minerala)
- 1 lingura otet
- 1 si 1/2 cani de faina
- 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
- 1 jumatate de lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
Amestecati uleiul cu zaharul in robotul de bucatarie sau manual, adaugati apa si otetul, apoi incorporati usor faina amestecata cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. In mixtura formata adaugati stafidele si amestecati din nou.
Formele de briose se vor umple cu aceasta compozitie doar pe jumatate. Asezati bucatele de ciocolata din loc in loc in fiecare forma (cate 3-4 bucati ca in imaginea de mai jos) si turnati apoi cealalta jumatate de compozitie. La final presarati cateva bucatele de ciocolata pentru aspect si gust! :)
V-ar place un asemenea cadou ??? :)
Formele de briose se vor umple cu aceasta compozitie doar pe jumatate. Asezati bucatele de ciocolata din loc in loc in fiecare forma (cate 3-4 bucati ca in imaginea de mai jos) si turnati apoi cealalta jumatate de compozitie. La final presarati cateva bucatele de ciocolata pentru aspect si gust! :)
V-ar place un asemenea cadou ??? :)
Super reteta! Vreau sa o fac azi. Cate briose ies dintr-o compozitie, sa stiu cate sa fac pt ca imi trebuie multe. Le duc cadou....:D
RăspundețiȘtergereDraga Ramona, in functie de cat de mari sunt formele si Cana cu care masori, iasa aprox 12 - 16. Eu am tot facut reteta asta si mi-a placut sa fac aluatul de consistenta unui chec, sa fie moi si am mai adaugat apa. Spor mult!
Ștergere