Translate

duminică, 26 aprilie 2015

La multi ani de ziua femeii crestine


"Iata cum este: Pe femeie a lasat-o Dumnezeu ajutatoare omului. De aceea zice Sfantul Ioan Gura de Aur : “femeia este liman al barbatului”. Barbatul, saracul, vine amarat cu cele mai mari greutati in societate, conduce osti, razboaiele; este mare raspunzator la intreprinderi de stat, in guvern, vine obosit. Dar femeia trebuie sa fie liman. Sa stie sa-l intampine totdeauna cu un cuvant bun, cu blandete, sa-i pregateasca mancarea, sa-i faca haine, sa-l porneasca, sa-l primeasca cand vine de undeva. Intotdeauna ea trebuie sa fie aceea care sa odihneasca pe barbat, pentru ca-i ajutatoarea lui.
Dar cea mai mare misiune pe care o are femeia in familie, nu-i asta: numai sa-i faca mancare barbatului si imbracaminte. Cea mai mare misiune pe care o are femeia in familie, rolul ei este sa fie mama de copii!
O femeie la locul ei de munca, unde a randuit-o Dumnezeu, daca este curata, daca este credincioasa, daca este corecta, daca este harnica, daca este priceputa la toate, in toate problemele daca este prezenta, ea n-are nevoie sa predice, ca viata ei predica.  Tace luminand si se jertfeste tacand - zice Sfantul Ioan Gura de Aur. Acesta este rolul femeii in societate." (P. Cleopa sursa cuvantul-ortodox.ro)

La multi ani! :)

Ioana

12 comentarii:

  1. La multi ani,scumpa! superba fotografie!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulți ani și din partea mea!
    Interesant, nu am știut!
    O duminică superbă îți doresc,Ioana!
    Pupicei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vorbe pline de invataminte,multumim!La multi ani si tie!

    RăspundețiȘtergere
  4. E prima oara cand aud de ziua femeii crestine ! La multi ani ! .... Frumoase floricele ! O saptamana cat mai spornica si plina de frumuseti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am aflat in momentul in care m-am mutat la Bucuresti. In biserica in care am ajuns "intamplator", parintele a tinut o predica inaltatoare despre rolul femeii crestine si a oferit cate o urare si floare fiecarei femei! :)

      Ștergere
  5. La mulţi ani! Frumoase flori şi cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiam ca ziua femeii crestine e pe 25 martie, probablil atunci e a amamei crestine.
    Oricum, orice prilej e bun pentru urari frumoase!
    La multi si binecuvantati ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hm, exact nu stiu nici eu, dar am aflat ca in Duminica Mironositelor se serbeaza femeia crestina in general. Oricum, cat mai multe sarbatori pentru femei cred ca nu strica! :P

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...