Translate

luni, 6 februarie 2017

Ce mai citesc zilele astea...

     

        "Am scris aceste pagini tensionat de frică. Când a fost să le revăd, cu ocazia aşezării lor într-un loc mai sigur, am încercat să le recitesc şi să le rescriu dar mi-a fost imposibil. Nu am liniştea necesară. Când văd toate aceste file mă înfioară pericolul de a fi descoperite de Securitate. Le las aşa cum au ieşit din primul condei, deşi regret că nu pot face un lucru deplin. Iertaţi-mă, oameni!"


          "S-au practicat toate sistemele de tortură. În prima perioadă, un grup de tineri deznădăjduiţi s-au aruncat cu mâinile şi capetele în ferestre, cu intenţia de a se sinucide, dar n-au reuşit să moară. După ce au fost vindecaţi de rănile căpătate au intrat în „tură”. Majoritatea au intrat de mai multe ori în tură, căci se dovediseră încă „nesinceri”. În „tură” fiecare rezista după capacitatea sa, dar la o tortură nelimitată şi necontenită nimeni nu poate rezista la infinit."


"În temniţele româneşti nu s-au strâns numai eroi şi sfinţi. Închisorile au fost un soi de site succesive a mii şi mii de oameni. Puţini, extrem de puţini sunt cei care au rezistat tuturor cernerilor. Acest proces de selecţie severă trebuie foarte bine înţeles, căci altfel sfinţii şi eroii nu mai sunt verosimili. Sunt deci foarte multe figurile sinistre pe care le-am întâlnit în închisoare."


"- De ce-mi povestiţi toate acestea? am întrebat-o eu.
 - Pentru că mi se pare că ascundeţi o taină asemănătoare cu a lui! Cine sunteţi de fapt?
- V-am dat o carte să citiţi, mai avem timp de discutat."


    Citatele de mai sus sunt luate din cartea Intoarcerea la Hristos de Ioan Ianolide; o carte tulburatoare... te lasa fara cuvinte... te zguduie... iti trebuie curaj sa o citesti!...
  Am gasit-o si in format pdf. si daca va incumetati,  puteti sa o rasfoiti sau citi aici.

... pe ganduri,
    Ioana

P.s. Trimit postarea pe blogul Zinnaida, la rubrica Citate favorite.

24 de comentarii:

  1. selectia ta de citate m-a dus cu gandul la o alta carte crunt de greu de citit dar care merita pentru ca cei care au suferit merita macar ca noi sa putem indura doar citind, ma refer la "Fenomenul Pitesti"....

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru link, chiar m-ai facut curioasa!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare teribila. Intr-un moment mai linistit o sa incerc sa o citesc. Sunt lucruri atat de cumplite pe care unii oameni le-au trait, incat stau sa ma gandesc ce fericire sa poti sa vezi un nou rasarit de soare in propriul pat.

    O saptamana frumoasa si senina, draga Ioana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mare dreptate! Chiar suntem norocosi ca nu traim asa ceva!!!
      Imbratisari!

      Ștergere
  4. O lectură tulburătoare, care naște multe semne de întrebare...

    Săptămână bună!

    RăspundețiȘtergere
  5. cutremurătoare fragmente ai postat din această carte ! felicitări pentru idee ! cartea nu am citit-o dar am citit foarte multe cărţi cu acest subiect atât de sensibil - viaţa celor ce au devenit, aproape fără voia lor, deţinuţi politici -, mai ales în ziua de azi când puţini se mai gândesc la acele timpuri ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Lectura placuta! Si mult spor la citit. Mi-au placut mult citatele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Intr adevar unele pasaje merge mai rapid, altele mai greoi... de meditat... :)

      Ștergere
  7. Eu nu mai vreau sa citesc nimic de rau, stau linistita si ma gindesc numai la lucruri frumoase .
    Ciclamen-ul roz mi-a indus o stare de bine si am baut cu pofta si cafeaua virtuala. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  8. Multe astfel de marturii tulburatoare au fost date lumii si multi le citesc... Cu toate acestea, fapte ca cele amintite in aceste marturii continua sa existe... Prea multi oameni care au cunostinta de ceea ce se mai intampla rau pe ici-colo nu se deranjeaza sa actioneze in vreun fel... Cred ca ceva e defect rau de tot in lumea aceasta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine punctata problema actiunii. Comentul tau m a pus pe ganduri draga Diana!

      Ștergere
  9. Hmmm,o fi vreun semn?In seara asta tot am dat de numele lui Valeriu Gafencu.
    Mulțumim pentru link!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ah, iti spun sincer ca mi-ar fi teama sa citesc o asemenea carte. Mi-e groaza sa imi imaginez suferintele indurate de acei oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cartea are pasaje mai usoare si pasaje mai dure, macabre experientele de la Pitesti... cand te mai gandesti ca erau tineri, majoritatea studenti...

      Ștergere
  11. De cum am citit primele cuvinte am recunoscut autorul. Îmi place cartea deși este...o carte grea. Eu recunosc ca am nevoie de astfel de cărți...acestea mă țin cu picioarele pe pământ..îndată ce citesc câteva randur îmi revin, vad viața plina de recunostinta.
    Îți recomand încă o carte extraordinara:-cancerul,dragostea mea-scrisa de mioara grigore.autoarea din păcate a murit dar aceasta carte este..Pffffff...ceva ce ar trebui sa fie în casa oricărei femei căsătorite. Razi și plângi în hohote atunci când o citești.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru recomandare! O sa mi pun surioara sa o caute si sa mi o trimita!!! :)

      Ștergere
  12. Ah, și ce frumoasa floare ai!!!:)
    Și eu simt nevoia de flori roz în perioada asta:))

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce vremuri au fost, cat chin îndurat pt o credință, un crez..
    Si ce prezent de NON-valori trăim acum...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...