Translate

duminică, 3 iunie 2018

Bucurie de la Savatie


"Cred ca ceea ce face ca un lucru sa fie important este bucuria." Savatie Bastovoi


Parintele Savatie 

 Sunt momente care-ti par imposibile in viata. Daca cineva mi-ar fi spus atunci cand am primit cartea de la Claudia, ca peste cativa ani il voi cunoaste pe P Savatie, nu in Romania, ci in Germania as fi zis ca glumeste. Dar azi l-am intalnit la conferinta tinuta in Frankfurt!

citind o intrebare de pe un bilet

 Sunt inca coplesita, la fel ca si dragele mele prietene care au participat si mi-au trimis un mesaj simplu si fara ca ele sa stie una de alta: 'A fost frumos!'


liturghisind
L-am vazut slujind sfanta Liturghie cu mare grija si delicatete, ca si cum se afla in fata a ceva maret. Cu voce calma si adunata, fara graba...  in arca lui Noe, asa cum a definit-o  mai tarziu.

flori de camp culese de pe malul Mainului

 "Este atata frumusete in tot ce exista, incat nu ajung zilele omului pentru a se bucura de ea."

la plecare

"Pastrati-va in frumusete, ca sa fiti mai aproape de Dumnezeu.
  Paziti-va bucuria - e ceea ce face viata importanta!"

cu admiratie,
Ioana

P.s. Tanti Aneta, "prescurareasa" a primit florile de la Parintele Savatie. Sa va povestesc de bucuria ei?!..........................................................................................................................................................
Toate citatele sunt luate din Cartea despre femei.
Comentariile anonime si nesemnate nu se vor publica.

3 comentarii:

  1. O, daa, e multa frumusete in lumea asta, asa cum e ea, doar sa ne permitem noi sa o vedem.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi-a placut mult de tot "Antiparenting" si "A iubi inseamna a ierta", prin aceste carti am dobandit o alta perceptie asupra unor lucruri importante. Ma bucur de entuziasmul si admiratia ta :) Superbe pozele, pline de bucurie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos! L-am văzut pe părintele Savatie la 2 conferințe și de fiecare dată am apreciat simplitatea lui, blândețea care i se citește în ochi și simțul umorului, iar prin toate aceste lucruri transmite atât de multe lucruri profunde :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...