Translate

vineri, 28 noiembrie 2014

Recicleaza sau despre aranjamentele cu flori uscate


flori uscate, frunze, fructe in aranjamente, recicleaza

Cu siguranta primesti flori fermecatoare cu diferite ocazii. Cand se usuca nu le mai arunca! Recicleaza-le si bucurate de ele inca mult timp! Florile uscate sunt minunate in aranjamente, iar cu ele se poate decora aproape orice. Adauga  in functie de anotimp, frunze, iarba, ciuperci, crengute, conuri, nuci, fructe, scoici sau orice altceva gasesti in jurul tau si creaza aranjamente unicat pentru casa ta sau cei dragi tie. 

Rezultatul este spectaculos si poate varia de la stilul romantic sau rustic, pana la modern. Imaginatia este limita!

lumanare decorata cu trandafiri uscati si frunze

Eu am folosit miniroze uscate, ghinda si frunze petru a da un ton de toamna suportului de lumare. De obicei il decorez in functie de sezon, cu florile disponibile, pentru bucuria celor din jur.

aranjament de toamna  cu frunze , fructe, flori uscate

Ce parere aveti despre reciclare? Credeti ca obiectele reciclate pot fi la fel de valoroase ca cele produse din materii prime? Ce reciclati de obicei?

Va doresc un weekend inspirat si inspirant pe acordurile pianului :  Yiruma -  Rivers flows in you




P.s.  Cu aceasta postare particip la Friday Flowers


miercuri, 26 noiembrie 2014

Craciun handmade - perna cu motive de Craciun + schita de cusut

Craciun handmade  modele si motive de cusut

Craciun handmade, broderie cu model de ghirlanda, coronita, inima si brazi


Am vazut acest model si pentru ca mi-a placut asa de mult, am hotarat sa-l folosesc drept laitmotiv pentru Craciunul 2014 !!! Am cusut deja ghirlanda si brazii cu care vreau sa decorez o fata de perna pe care sa o fac cadou unei persoane dragi. Conform schitei de mai jos perna ar trebui sa aiba dimensiunea de 40x40 cm.

model de cusut motive de Craciun
Schita cu model de cusut de Craciun via:kuritsa-kusturitsa

schita modele de Craciun, brad, inima, fulg
Schita cu model de cusut de Craciun via:kuritsa-kusturitsa

Bineinteles ca acest model sau parti din el pot sa fie cusute si folosite pentru diferite obiecte: o fata de masa, decoratiuni de Craciun, aplicatii pe haine etc... Eu am decis sa fac cateva ornamente in zilele urmatoare, pentru ca decembrie bate deja la usa.  Bineinteles voi posta un tutorial cu acestea.

Voi ati inceput pregatirile de Craciun? Aveti o tema speciala sau totul e spontan?

marți, 25 noiembrie 2014

Post cu rost 3 - Cartofi cu ciuperci, usturoi si lamaie la cuptor



cartofi cu ciuperci la cuptor de post

cartofi cu ciuperci de post  la cuptor

Una dintre retetele favorite, pe care o prepar cu drag in fiecare saptamana, chiar daca nu sunt zile de post, deoarece aceasta mancare este ... ceruta! :)

Cartofi cu ciuperci, usturoi si lamaie la cuptor

Ingrediente:
  • 900 g de cartofi curatati si taiati cuburi
  • 4-5 catei de usturoi nedecojiti (sau mai multi daca va plac)
  • 400 g ciuperci
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline
  • sare si piper

Recunosc ca in primele dati cand am incercat aceasta reteta, nu stiam un mic secret: cartofii trebuie fierti 10 minute in apa, dar nu mai mult, iar abia apoi se pun intr-un vas la cuptor impreuna cu ciupercile, usturoiul, sarea si piperul. Se presara zeama de lamaie si uleiul de masline si se coc aprox. 30 minute sau pana devin aurii. Amestecati din cand in cand pentru o coacere uniforma.

Aveti o reteta preferata cu cartofi? Sau poate una preferata de intreaga familie? M-as bucura sa mi-o impartasiti! :)

P.S. Zile viitoare urmeaza si ceva dulce! :)






luni, 24 noiembrie 2014

Post cu rost 2 - Paste raw cu sos pesto de migdale

sos pesto de post cu paste raw de dovlecel

Iubim branza si vrem un post cu lactate! :) Dar acest inlocuitor de branza a fost la inaltime si peste asteptari!!!!!!!!!!!!!!!!

"Mai vreau o portie!" Cam asta a fost efectul produs de aceasta reteta pe care am incercat-o pentru prima oara; o minunatie de mancare ce m-a surprins si pe mine! De ce surprinsa? Pentru ca sceptica din fire, (auzi paste de dovlecel !!!) am fiert pentru siguranta mea si doar a mea, si niste paste integrale (jumatatea mea oricum nu stie ce primeste in farfurie , deci... :)) si precauta am folosit sosul cu acestea. Surpriza? Nu au avut nici pe departe gustul zemos si fresh al celor de dovlecel !!!

Deci uauuuu si nu pot sa va spun decat atat: aceasta reteta a intrat definitiv in bucataria si sufletul nostru! Sa mai adaug si ca este 100% cruda / raw si am gasit-o in cartea "Nu hrani cancerul" a doctorului Pavel Chirila?!  Sanatate pura, ce mai.....Si DA trebuie neaparat incercata!

reteta sos pesto de post ingrediente raw

Reteta sos pesto de migdale

Ingrediente pentru 2 portii:
100 g fistic crud (eu am avut prajit)
1 rosie
4 catei de usturoi
60 ml ulei masline
1/2 lingurita sare neiodata
30 ml suc lamaie (dupa gust)
2 lingurite busuioc
1 lingura fulgi de drojdie de bere (optional)
apa (pentru subtiat sosul daca este prea gros)
  •  Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana devin o pasta.

paste raw de dovlecel zuchini

Reteta paste raw din dovlecel

Ingrediente pentru 2 portii:
2 dovlecei / zucchini

  • Cei 2 dovlecei cruzi, se curata de coaja si se taie cu cutitul de curatat cartofi sub forma de panglica.

Un adevarat deliciu!!! Va astept  maine cu o noua reteta  de post!

vineri, 21 noiembrie 2014

Amintiri de toamna sau despre fericire


Daca am intreba pe cei mantuiti din cer: "Cat v-a costat pe voi de ati dobandit atata fericire?", ei ne-ar raspunde: "Timp, putin timp petrecut bine pe pamant!"  (P. Arsenie Papacioc)


Amintiri cu flori din aceasta toamna: parfum de izma, clematis salbatic (flori de curpen), scabiosa caucasica si fructe verzi.


 Va doresc un weekend luminos si linistit ! :)

P.S. Cu aceasta postare particip la Friday Flowers de pe blogul jurnalulanei :

joi, 20 noiembrie 2014

marți, 18 noiembrie 2014

Post cu rost - ziua 1 - Caviar de ciuperci si salata de rosii cu ardei copti si oregano

caviar de ciuperci de post - reteta in postul Craciunului

Deoarece a inceput postul Craciunului, de azi voi deschide o serie de postari intitulata "Post cu rost". Imi propun sa descopar diferite retete, sa le gatesc si sa le impartasesc cu voi.

In retetele de post  de astazi vom folosi doar 3 sau 4 ingrediente, pentru ca totul sa fie cat mai simplu,  mai rapid, iar timpul de preparare cat mai scurt.

Caviar de ciuperci (de post):

Ingrediente pentru 4 portii:
450 g ciuperci taiate 
2 cepe mari
4 catei de usturoi
Condimente:
3 linguri ulei de masline sau vegetal
sare

Numele de caviar vine de la culoarea inchisa si textura ciupercilor taiate.  Pentru un gust deosebit folositi ciuperci de padure (se gasesc in varianta uscata la supermarket) sau in amestec cu ciuperci champignons. Merg foarte bine cu felii de lamaie si paine prajita, frecata cu usturoi.
  • Intr-o tigaie se incalzeste uleiul, se adauga ciupercile, ceapa si usturoiul. Amestecam din cand in cand pana devin maronii. Adaugam sarea si amestecam pana cand ciupercile pierd lichidul.
  • Continuam sa amestecam pana cand ciupercile devin maro si uscate
  • Punem ciupercile intr-un robot de bucatarie sau folosim un blender si mixam pana devin o pasta cu bucati mari (asemanatoare caviarului). 

salata de rosii cu ardei copti si oregano - reteta in postul Craciunului

Salata de rosii cu ardei copti si oregano (reteta portugheza)

Ingrediente pentru 4 portii:
2 ardei copti marinati
6 rosii coapte, taiate rondele
Condimente:
1 lingura oregano proaspat taiat marunt (sau uscat)
2 linguri de otet din vin alb
5 linguri ulei de masline
sare

Portughezii folosesc pentru salata ardeii copti, deoarece sunt mai dulci preparati in acest mod si sunt mai  usor de digerat decat cei cruzi.
  •  Daca ardei copti sunt mari, ei se taie in fasii. Pe o farfurie se aranjeaza rosiile taiate rondele, ardeii, apoi se presara oregano si sare dupa gust.
  •  Amestecati otetul cu uleiul de masline intr-un pahar si turnati-l peste salata. Serviti imediat sau pastrati salata acoperita in frigider.

Va astept in zilele urmatoare cu noi retete de post! Pofta buna! :)




luni, 10 noiembrie 2014

Si eu cos o ie! Partea 2

ie copii baiat costum popular model broderie camasa ie baiat din Transilvania, zona Sibiu

 Zilele astea camasa populara pentru baiat este aproape gata. Trebuie terminata pentru ca de 1 decembrie o sa fie purtata. :) Mai trebuie terminat gulerul si e ceva de cusut... Bineinteles ca acum e nevoie si de o vesta neagra de baiat si sper sa gasesc un model de croit pe internet. Daca stiti unde as putea gasi asa ceva m-as foooooooooarte bucura! :)

Dupa cum a-ti vazut in prima parte a postarii, modelul este din zona Sibiului si trebuia sa fie negru. Dar in timp ce lucram la camasa, mi s-a cerut sa o fac putin mai vesela, "pentru ca este totusi un copil si e prea negru". Mi s-a sugerat culoarea mov asa ca m-am conformat si astea sunt rezultatele. :)

camasa, ie  traditionala pentru baiat model din zona Sibiu Transilvania, costum popular romanesc


Despre croitul camasii ... Hm ... Si aici lucrurile s-au schimbat pe parcurs, dar am plecat de la modelul de croi gasit pe blogul semne cusute si blogul lenusa .  Mai apoi m-am inspirat la fata locului dintr-o camasa barbateasca din zona Huedinului, Cluj. Aceasta camasa barbateasca din Transilvania era o combinatie de croi intre cele doua modele gasite in schita de mai jos. Cat despre detaliile privind croiala si alte tipsuri minunate va recomand din suflet blogul Inei unde gasiti 18 tutoriale cu ia de la A la Z!!!

croi camasa populara barbateasca traditionala romaneasca
Model de camasa populara de barbat via: semne-cusute.blogspot.ro
                       
tipar croi camasa populara traditionala barbat
Tipar croi camasa barbateasca via: lenusa.ning.com
Schita de cusut cu motivul / modelul traditional din zona Sibiului, Transilvania, folosit de mine pentru camasa barbateasca il gasiti aici . 

ie, camasa taraneasca pentru baiat din Transilvania, costum popular romanesc

Spor la cusut in acest sfarsit de toamna ! :)

Actualizare 2016: Pentru mai multe idei, modele si inspiratie urmariti panoul meu de pinterest de mai jos, creat special pentru camasa barbateasca:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...