Translate

marți, 26 ianuarie 2016

Mamica noua in oras (2) - Biserica ortodoxa romana din Frankfurt - Offenbach


biserica ortodoxa romana din Offenbach Frankfurt am Main

Duminica a fost o zi ploioasa si cu multa ceata. Spre norocul nostru un bun prieten ne-a adus vineri masina din Romania, asa ca am decis sa mergem in Offenbach, un mic orasel limitrof Frankfurtului unde se gaseste biserica ortodoxa romana. Ajunsi in aceasta localitate am urmat drumul principal, apoi dupa reprezentanta Honda am facut dreapta pe strada din imaginea de mai jos.


Am urmat indicatorul cu biserica din capatul strazii , am facut stanga si taram ... am ajuns la destinatie! Aveti grija sa nu parcati masina chiar in fata pe alee, deoarece este un semn cu proprietate privata. Lasati mai bine masina undeva pe strada.

biserica romana din Frankfurt am Main


Din cate mi-am dat seama zona este una industrial comerciala in dreapta bisericii, iar in stanga sunt gradinile unor case. In curte era locul pentru lumanari, apoi un hol si intrarea propriu zisa. Ne -am strecurat cu greu si am descoperit ca tocmai se oficia un botez, apoi s-a citit Evanghelia, pomelnice cu nume, si a continuat Liturghia. Biserica avea bancute pe dreapta si pe stanga dupa modelul catolic cred, iar in spatele lor pe stanga era o masa cu dulciuri si doi saci cu painici/colaci. Foarte multi tineri si familii cu copii. In aceasta duminica au fost mai multi preoti, iar slujba a tinut pana dupa 12:30 fara predica. Am incercat s-o ascultam in curte, cred ca a vorbit un preot invitat, dar nu se auzea prea bine, asa ca, in cele din urma am plecat, nu inainte de a mai face cateva poze.

interiorul bisericii din Offenbach Frankfurt duminica
Poza din usa bisericii


in curtea bisericii din Offenbach Frankfurt
In curtea bisericii

Singura remarca este legata de un lucru intalnit si in Romania: biserica e neincapatoare la Liturghie, nu e loc pentru atatia oameni ... asa ca, sper sa vina primavara, sa putem asculta in curte slujba! :)
Am inteles ca preotul are niste predici grozave. Abia astept sa-l aud! :)

Aici puteti vedea situl, programul si activitatile parohiei.

cu mult drag,
Ioana


11 comentarii:

  1. Sper sa fie la fel de frumoasa dupa cum ti-ai imaginat slujba!
    Zile frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Da ne acomodam si inca descoperim orasul! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca iti face bine sa poti merge la o biserica ortodoxa, iar acum avand masina va fi mai usor. De cat timp sunteti acolo, am vazut data trecuta ca v-ati mutat, dar nu m-am lamurit prea bine de cand. Decembrie mi-a parut mie. Sa va mearga bine si sa va fie drumul usor si lin!

    RăspundețiȘtergere
  4. Inca un pic si ajungeti si in Tubingen! :)
    Sa va faca Domnul drumul lin! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna! Am gasit acum postarea ta despre biserica din Offenbach. Noi acum cateva zile ne-am mutat aici si ieri am fost si la biserica. Vroiam sa te intreb daca mai ai alte recomandari prin zona pentru o familie cu copii mici (gen locuri de joaca, piscina pt copii, gradinite sau zone de activitati/distractii pt copii). Nu stiu daca mai stati aici sau nu, dar orice sfat ne este de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! :) iti pot recomanda gradina zoologica care nu trebuie ratata si e o mare bucurie, mai ales pentru copii. se ajunge usor cu metroul la statia ZOO. Goetheturm este un loc minunat, unde va puteti plimba in padure si urca in turnul de lemn pentru a admira peisajul si orasul Frankfurt de sus. Aici este un loc mare de joaca pentru copii si vara o piscina gratuita doar pentru ei cu apa mica.As recomanda si plimbarile pe malurile Mainului, atat in zona muzeelor Sachsenhausen, primarie cat si in zona BCE unde se poate sta pe iarba si se organizeaza diferite competitii. Grueneburgpark e minunat aici este si o gradina japoneza si bisrica greceasca. Chiar langa este gradina botanica Palmengarten care poate sa fie vizitata contra cost.
      Ma bucur ca mi-ai scris si daca te mai pot ajuta, cu mare drag! :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...