"Uite, va schitez un caz: S-au casatorit Nicu si Ioana. Dupa nunta, cum era obiceiul, fata a trecut la bucatarie si Nicu a plecat la lucru. Fata, din stangacie, a afumat mancarea. Si a inceput sa se framante: " Ce-o sa zica Nicu cand o veni? Nici atata n-ai invatat la mama-ta?', se framanta ea. [...]
Si a venit Nicu: " Draga Nicule, am afumat mancare!", "Lasa, draga, nu ma intereseaza; dar de ce nu te-ai gandit la mine toata ziua? Asta ma intereseaza pe mine!" Asta o sa ne intrebe si Dumnezeu: "De ce nu v-ati gandit la Mine toata viata voastra? Eu sunt Cel Ce sunt, Eu v-am dat viata, frumusetea, putinta de a vedea culorile, combinatia culorilor, v-am dat posibilitatea sa le combinati chiar voi, sa creati voi frumuseti. Eu sunt Autorul tuturor acestor lucruri. De ce la alte lucruri, stele de targ, ati dat atentie si Mie nu?" (fragment din cartea Parintelui Arsenie Papacioc - Vesnicia ascunsa intr-o clipa, editura Reintregirea, Alba Iulia, 2014)
Mai jos reteta de
brownie / negresa cu ciocolata, alune si fistic de care m-am indragostit dupa prima bucatica. Am incercat reteta in Postul de Sf Marie si pentru prima data am folosit uleiul de rapita si nu l-am simtit deloc. Nici invitatii nu s-au prins ca bunatatea din farfurie e de post... :) Cred ca uleiul de rapita e o varianta foarte buna si sanatoasa pentru inlocuit margarina in prajituri.
150g tofu natur (daca nu aveti se poate si fara)
mar mic (120g)
1 lingura suc de lamaie
75 ml ulei de rapita
75 g ciocolata neagra de post
250 g faina
1 pachet praf de copt
sare
20 g cacao
100 g zahar brun
1 pachet zahar vanilat
250 g apa minerala
100 g alune (nuca)
75 g fistic
forma de copt 24 cm
hartie pentru copt
blender
Cuptorul se incinge la 170 de grade si se aseaza hartia de copt in forma.
Se taie tofu si marul bucatele si se mixeaza bine in blender impreuna cu uleiul si sucul de lamaie. Se rade ciocolata. Se amesteca faina, praful de copt, sarea, cacao, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna compozitia din blender si apa minerala, alunele si fisticul, se omogenizeaza, apoi se aseaza in forma si se niveleaza cu spatula. Se coace aprox 30min (partea de pe hartia de copt a negresi tebuie sa fie putin umeda). Se scoate din forma si se lasa la racit. Pofta buna! :)
Un weekend minunat! Noi ne pregatim de vacanta! :)
cu mult drag, Ioana
Multumesc
Ana pentru motivare si gazduire. :)
Mai multe flori gasiti astazi la
Helga. Mehr Freitagsblumen zeigt uns heute Helga