Si ce repede a venit toamna... si am gasit pe rafturi asa zisul Kokkaido la care si azi s-a cerut bis. :)
Reteta supa crema de dovleac versatila (in varianta de post sau de dulce)
Aveti nevoie de:
1 kg dovleac (aproximativ 800 g curatat)
2 mere acrisoare - aproximativ 180 g
2-3 linguri zeama lamaie
1 ceapa mare
800 ml supa de legume sau pui (merge si apa)
sare
piper
2 varfuri de cutit de curry
jumate de lingurita coriandru macinat
80 g smantana (sau ulei )
Merele se curata, se taie in bucati si se stropesc cu lamaie si se pun la fiert impreuna cu dovleacul curatat si taiat in bucati, ceapa, supa si condimentele timp de 25-30 minute. Dupa ce s-au fiert se paseaza cu blendarul si se adauga smantana sau uleiul. Merge foarte bine si uleiul de bostan! Puteti servi impreuna cu crutoane din paine prajita si susan. Pofta buna!
Va doresc o toamna frumosa si iertati ca nu reusesc sa scriu si sa comentez pe cat de des as vrea!
Urmeaza in acest weekend botezul Mariei Ecaterina, noua mea finuta! Si da, am ceva emotii...
cu mult drag,
Ioana