Translate

duminică, 18 decembrie 2016

Avem slujba pentru romanii din Frankfurt !!!

Parintele paroh Mircea Deac predicand

          Ne-am intors de la slujba, asa cum va spuneam de ieri. Locatia este superba: sala spatioasa si incapatoare de 250 mp cu geamuri mari si scaune. Pe viitor vom avea icoane pe pereti si iconostas, iar totul o sa semene mai mult cu o biserica. Cred ca am fost in jur de 50 de persoane cu strana cu tot, care canta foarte frumos. Nu dupa standardele de la Stavropoleos ci in alt gen, mai transilvanean sa zic asa. Ceea ce e perfect, pentru ca pot canta si eu! :)
Parintele mi-a placut mult. Duce slujba fara graba si intelegi fiecare cuvant. E ardelean si el, din judetul Mures si are un grai asa fain de parca ma vad acasa. :)

Binecuvantarea mesei
       
 La sfarsitul liturghiei parintele a binecuvantat masa cu bunatatile aduse. In Transilvania nu avem acest obicei, dar in Bucuresti am vazut pentru prima oara astfel de mese.

 Era sa uit de bucataria de langa sala mare, in care putem pregati o cafea sau o mica agapa, ceea ce mi se pare minunat; asa ne putem cunoaste mai bine! Parintele e deschis la propuneri si se implica foarte mult din cate am vazut. Ma bucur mult ca am ajuns si noi aici. Cine se gandea la asa ceva cand am ajuns in Frankfurt? Prima liturghie pentru mine a fost la greci, in greaca. Puteti citi mai multe aici :)

Cu bucurie,
Ioana

P.s. Multumesc si celui care ne-a anuntat si am aflat de acest moment istoric! :)

12 comentarii:

  1. Eei pai e ca la Mânăstire daca dupa slujba aveți si masa :) si Trapeza pt pregătitul mesei...foarte fain la voi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eeeeee, am fost norocosi: dupa 4 ani de incercari, din cate am inteles, Parintele a facut rost de acest spatiu! si da!!!!!! are si bucatarie! :)

      Ștergere
  2. Mă bucur pentru voi, ştiu ce simt românii de afară când merg la o astfel de slujbă, căci eu, chiar dacă slujesc în ţară de 20 de ani, am avut bucuria de a sluji de câteva ori şi peste graniţă, imţind vibraţia celor care au participat la slujbă.
    Să aveţi o seară binecuvântată şi sărbători cu linişte şi bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine cred ca te simti! A durat ceva, dar acolo unde este vointa...
    Draga Ioana, iti urez de pe acum, Sarbatori fericite, Craciun magic si un nou an plin de sanatate si bucurii cat cuprinde! Cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate ca a durat ceva, dar sunt sigura ca toate se intampla la momentul potrivit!:) imbratisari!

      Ștergere
  4. Doamne ajută !
    Vă doresc multă, multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce ma bucur pentru voi de asa binecuvantare! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. No, ce pot zice....mulțam fain! Să ne fie spre mântuire tot ceea ce facem!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...