Si ce repede a venit toamna... si am gasit pe rafturi asa zisul Kokkaido la care si azi s-a cerut bis. :)
Reteta supa crema de dovleac versatila (in varianta de post sau de dulce)
Aveti nevoie de:
1 kg dovleac (aproximativ 800 g curatat)
2 mere acrisoare - aproximativ 180 g
2-3 linguri zeama lamaie
1 ceapa mare
800 ml supa de legume sau pui (merge si apa)
sare
piper
2 varfuri de cutit de curry
jumate de lingurita coriandru macinat
80 g smantana (sau ulei )
Merele se curata, se taie in bucati si se stropesc cu lamaie si se pun la fiert impreuna cu dovleacul curatat si taiat in bucati, ceapa, supa si condimentele timp de 25-30 minute. Dupa ce s-au fiert se paseaza cu blendarul si se adauga smantana sau uleiul. Merge foarte bine si uleiul de bostan! Puteti servi impreuna cu crutoane din paine prajita si susan. Pofta buna!
Va doresc o toamna frumosa si iertati ca nu reusesc sa scriu si sa comentez pe cat de des as vrea!
Urmeaza in acest weekend botezul Mariei Ecaterina, noua mea finuta! Si da, am ceva emotii...
cu mult drag,
Ioana
E bun-bun?
RăspundețiȘtergereBaietelu meu zice daaaaaa! Mie imi place dulce acrisor deci da! Cui nu ii place gustul asta e nuuu!:)
ȘtergereArata atat de apetisant supa asta! Dovleacul trebuie sa arate exact ca cel din imagine sau orice soi gasesc la magazin e bun?
RăspundețiȘtergereFelicitari nasico, sa-ti traiasca viitoarea finuta! Numele i l-ati ales voi?
Nu nu trebuie ca cel din imagine. Merge orice dovleac pentru mancare.Aici doar asta am gasit...
Ștergeremultumesc, Doamne ajuta! Numele nu l-am ales noi, mamica l-a ales! :)
Am revenit! ce simpatica idee: "Nu aveam mari asteptari de la un dovleac"
RăspundețiȘtergereNu am incercat niciodata altceva decat placinta. Imi pastrez reteta. Pare simpla. Ma gandeam retoric, daca nu as fierbe nimic si l-as face la abur si as pasa apoi, cum ar fi?
Petrecere frumoasa la botez. Sa ne arati ce buchete ai facut pentru eveniment...
Cu drag!
Ooooo esti mult mai avansata ca mine!!!! Eu nu am facut niciodata placinta!!! Tre sa facem schimb de retete!!! ;)
ȘtergereLe poti face si asa! Cu siguranta e foarte bun! Daca incerci sa ne zici si noua!!!
Multumesc, a fost ffff frumos, chiar o petrecere pe cinste dupa biserica, cu hora, brasoveanca si formatie gen gipsy kings.Foarte frumos s-au pregatit parintii Mariei!!!!
Da, o sa fac o postare cu drag cum apuc! :)
Love all the fall food ♥ Have a nice weekend ♥ Alexandra
RăspundețiȘtergere:) thanks dear Alexandra! :)
ȘtergereNumai bine pentru o zi de toamna. Dovleci din astia japonezi nu se gasesc aici, dar avem din cei "butternut". Eu puneam cativa cartofi, data viitoare incerc cu mere :) Merci !
RăspundețiȘtergereSi eu data viitoare cu cartofi!!! Cred ca treaba asta cu merele e specific nemteasca, am mai observat mere si in alte retete...dar poate ma insel!
ȘtergereDe cum apar dovlecii facem supa in fiecare săptămana, încălzește toamna! In loc de mere însă punem cartofi la fiert, ca sa iasă mai fina si cremoasă :)
RăspundețiȘtergereDeci incerc si eu cu cartofi!!!!! :) merele dau un gust acrisor, imi pare.
ȘtergereIese cu gust dulceag cand e cu cartofi;p si noi o combinam cu crutoane făcute din felii de pâine unse cu unt si presărat usturoi granule deasupra,date la cuptor,si daca tot pornim cuptorul punem si câteva felii de dovleac la copt,intr-o tava,cu puțin zahăr brun presărat deasupra,si asa avem supa si desertul făcut deodată ;)
ȘtergereDovleacul nu îmi place sub nicio formă, dar fotografiile sunt superbe!
RăspundețiȘtergereSănătate finuței și nașei, viață lungă și bani în pungă!
Ieri am mancat ...este super delicioasa...o ador
RăspundețiȘtergereo minunatie, eu o fac altfel dar sigur este excelenta si asa!
RăspundețiȘtergereCe bine arată! Am facut si eu toamna aceasta!
RăspundețiȘtergerePe langa fotografiile minunate, draga mea, mi-ai facut o pofta nebuna de supa!
RăspundețiȘtergere