Translate

vineri, 19 noiembrie 2021

Rugaciunea de dimineata a Parintelui Arsenie Boca



crini albi


Rugăciunea de dimineată a Părintelui Arsenie Boca

  

    Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astazi toată ziua să mă lepăd de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajbă am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine. 

    Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tău nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele să nu mă intunece, căci iată păcătuiesc in tot ceasul.

    Doamne, Cela ce vii in taină intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tină pe ochii mintii, uitarea s-a intărit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreună au facut temnită in care Te tinem bolnav, flamand si fără haină, asa risipind in desert zilele noastre...

     Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fă lumină sufletelor noastre. 

     Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, căci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim in veci prin viata Ta.

    Lumina si Bucuria noastra, slavă Tie! Amin.

(sursa - Carte de rugăciuni, ed. a2-a, rev, Făgăraș, editura Agaton, 2015, pg. 30)

2 comentarii:

  1. Multumesc Ioana pentru aceste randuri!
    Imi pare bine ca te mai aud!
    Numai bine sa fie la voi! Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...