Translate

marți, 30 decembrie 2014

Cuvantul anului 2015

Este pentru prima oara cand aleg un cuvant pentru anul 2015.
Ideea minunata, de a  alege un cuvant care sa ma calauzeasca pe parcursul urmatorului an, am gasit-o pe blogul  Irinei.  In momentul in care am citit postarea ei, in minte mi-a rasunat si mi s-a tot repetat un cuvant. :)

Cu ceva timp in urma, am citit in una dintre cartile Parintelui Paisie Aghioritul, o povestire despre un calugar care a gasit in drumul sau o ciuperca, a multumit pentru ea si a hotarat sa o culeaga pentru mancare mai tarziu. La intoarcere insa, a gasit doar jumatate de ciuperca, a luat-o multumind si si-a saturat foamea cu ea.  "A doua zi, cand a iesit din coliba, a vazut o priveliste minunata. Tot locul acela era plin de ciuperci frumoase si a multumit lui Dumnezeu. Vedeti, a multumit lui Dumnezeu si pentru intreg si pentru jumatate,  si pentru cel bun si pentru cel stricat,  si pentru una si pentru multe. Multumire pentru toate"

 Stiu ca imaginea femeii in general este aceea de "vesnic nemultumita" si cu un faimos "ochi de soacra" indiferent de varsta.  In 2015 imi propun sa multumesc pentru toate, sa traiesc cu o atitudine de multumire si de acceptare a toate;  in orice lucru mic sau mare, situatie favorabila sau imposibila, usoara sau grea sa-mi amintesc de nenumaratele darurile ale lui Dumnezeu si de faptul ca, am pentru ce multumii.

Cuvantul anului 2015 este  Multumire

copil ce tine in palma o stea si cuvantul multumire

Pentru ca ideea Irinei mi se pare absolut fantastica, ii voi ruga pe toti membrii familiei sa se gandeasca pana in noaptea de Revelion la un cuvant pentru anul 2015. Cuvintele o sa fie scrise pe biletele si lipite pe frigider... iar eu va trebui sa-mi amintesc zilnic de o rugaciune de  multumire sau, inchizand ochii pentru o clipa, sa spun un simplu: Multumesc Doamne!



    ... cu multumire pentru toate,




12 comentarii:

  1. Ce frumooos! Suuper:). Eu in genere sunt multumitoare si multumita cu tot ce e in jurul mau, mai putin de mine... Sa ai un an pentru care sa multumesti!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumirea e o atitudine care ne aduce totdeauna langa Dumnezeu.Iti doresc un an in care sa poti multumi pentru toate, si bune,si rele!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioana, cartea O mie de daruri, de Ann Voskamp, te poate ajuta in aplicarea cuvantului in viata ta! Sa ai un an plin de multumire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de sfat draga Claudia! Neaparat o caut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Doamne ajuta! :)

      Ștergere
  4. Ioana, sunt minunate fotografiile tale de pe pinterest!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos e blogul tău! Acum l-am descoperit. Weekend liniștit! ☺

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...