Asa ca, pot declara minim o zi din fiecare post, drept ziua burgerului, adica ziua in care gatesc mai multe portii, pe care le etichetez si le pun la congelator. :)
Ingrediente pentru 4 burgeri:
1 lingura ulei
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
5 chifle (sau pesmet echivalentul unei chifle)
170g ciuperci taiate
200g boabe de soia puse la inmuiat peste noapte
2 linguri porumb boabe (din conserva)
2 linguri mustar
1/2 lingurita piper
1/4 lingurita sare neiodata
patrunjel verde (dupa gust)
ardei rosu (sau orice fel de zarzavaturi va plac si aveti la dispozitie)
Mod de preparare:
- Chifla se prajeste in prajitorul de paine, apoi se faramiteaza in robotul de bucatarie ca sa devina pesmet
- Ceapa si usturoiul tocat se calesc in lingura de ulei, timp de 3 minute sau pana cand ceapa devine moale
- Ciupercile, soia, porumbul, mustarul, piperul si sarea se maruntesc in robotul de bucatarie. Consistenta trebuie sa fie asemanatoare cu a carnii, deci nu pasta fina!
- Amestecati bine intr-un bol toate ingredientele pregatite mai sus; impartiti totul in 4. Incalziti o tigaie la foc mediu, adaugati 2 linguri de ulei si coaceti cei 4 burgeri timp de 4 minute pe fiecare parte sau pana devin maronii. Asezati burgherii pe un servet pentru a scurge excesul de ulei.
- Taiati chiflele pe orizontala in jumatate, ungeti partea de jos cu mustar (eu am folosit mustar cu chili), puneti burgherul, ardei rosu si cateva frunze de patrunjel si gata, asta a fost tot! :) Pofta buna!
Nu am auzit pana acum ca cineva, care nu tine post si mananca asa ceva, sa se planga. Cu burgeri au inceput unii din cunoscutii mei sa posteasca miercurea sau vinerea: satiosi, deliciosi si aspectosi, aproape crezi ca nu postesti! :)
Voi aveti o reteta preferata sau un mic truc pentru post?
Hm....de încercat în postul ce urmează! :)
RăspundețiȘtergeree o chestie de "pacalit" papilele si ochii mai ales in post :)))
Ștergere