Translate

luni, 8 decembrie 2014

Post cu rost 5 - Burger din soia si ciuperci

burger de post cu ciuperci soia si porumb

La plecari, in deplasare, acesta e pachetul meu cu mancare! Iar pe musafirii surpriza ii poftesc cu bucurie la un burger de post cu cartofi prajiti sau cu garnitura de salata in stil american. :)  Mai ales copiii sunt incantati de prima varianta. Acum sa nu credeti ca, imediat ce intra  cineva pe usa, eu sunt tup cu tigaia la prajit! :) O nu! Sunt mult mai subtila! :) Scot burgerii, gata pregatiti din congelator, ii dezghet si-i incalzesc la cuptor!  Subtil, nu?!  :)

 Asa ca, pot declara minim o zi din fiecare post, drept ziua burgerului,  adica ziua in care gatesc mai multe portii, pe care le etichetez si le pun la congelator. :)



burger de post cu ciuperci

Reteta burgeri cu ciuperci, soia si porumb

Ingrediente pentru 4 burgeri:
1 lingura ulei
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
5 chifle (sau pesmet echivalentul unei chifle)
170g ciuperci taiate
200g boabe de soia puse la inmuiat peste noapte
2 linguri porumb boabe (din conserva)
2 linguri mustar
1/2 lingurita piper
1/4 lingurita sare neiodata
patrunjel verde (dupa gust)
ardei rosu (sau orice fel de zarzavaturi va plac si aveti la dispozitie)

Mod de preparare:

  • Chifla se prajeste in prajitorul de paine, apoi se faramiteaza in robotul de bucatarie ca sa devina pesmet 
  • Ceapa si usturoiul tocat se calesc in lingura de ulei, timp de 3 minute sau pana cand ceapa devine moale
  • Ciupercile, soia, porumbul, mustarul, piperul si sarea se maruntesc in robotul de bucatarie. Consistenta trebuie sa fie asemanatoare cu a carnii, deci nu pasta fina!
  • Amestecati bine intr-un bol toate ingredientele pregatite mai sus; impartiti totul in 4. Incalziti o tigaie la foc mediu, adaugati 2 linguri de ulei si coaceti cei 4 burgeri timp de 4 minute pe fiecare parte sau pana devin maronii. Asezati burgherii pe un servet pentru a scurge excesul de ulei.
  • Taiati chiflele pe orizontala in jumatate, ungeti partea de jos cu mustar (eu am folosit mustar cu chili), puneti burgherul, ardei rosu si cateva frunze de patrunjel si gata, asta a fost tot! :) Pofta buna! 


burger de post

 Nu am auzit pana acum ca cineva, care nu tine post si mananca asa ceva, sa se planga.  Cu burgeri au inceput unii din cunoscutii mei sa posteasca miercurea sau vinerea: satiosi, deliciosi si aspectosi, aproape crezi ca nu postesti! :)

Voi aveti o reteta preferata sau un mic truc pentru post?



2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...