Translate

vineri, 12 decembrie 2014

Friday flowers: trandafiri, trandafiri, trandafiri

trandafiri ceai si cafea  party

aranjament cu trandafiri albi portocalii de gradina

Va plac trandafirii de gradina?  

Mie imi plac florile naturale, organice, locale, perfecte. De ce? Pentru ca sunt sanatoase si nu sunt tratate cu diferite chimicale, care permit transportul lor din Ecuador, America de Sud, China etc. pana la bursa din Olanda, ca mai apoi, sa fie distribuite in toata lumea... Sa mai amintesc si de parfumul lor? 

Stiati ca de-alungul timpului buchetele de flori, aranjamentele, coronitele erau folosite pentru a improspata spatiul sau a parfuma persoana care le purta? De exemplu, in satul bunicii mele, batranele mergeau Duminica la biserica, cu un buchetel mic si parfumat de busuioc, calapar si muscata rosie, pe care-l asezau la Icoana Maicii Domnului... 

Flori minunate, naturale, sanatoase si parfumate... de fiecare data cand le gasesc le folosesc in aranjamente!
Voua va plac florile de gradina? 

P.s. Cu aceasta postare particip la Friday Fowers:

2 comentarii:

  1. Dacă tot ai întrebat ☺... mie cel mai mult și cel mai mult îmi plac florile de câmp, după aceea mărgăritarul care mi se pare de o delicatețe și un parfum greu de egalat urmând toate florile ce le aveam în curtea casei părintești, printre care și trandafirii de care mama era foarte mandra. Acum, de când nu mai e mama, tata îngrijește trandafirii dar nu mai e același lucru, unii Chiar au dispărut A rămas totuși cel alb pe care l-a părăsit mama punând sub o sticla o tulpinita dintr-un buchet pe care l-am primit eu în ziua în care am împlinit 18 ani. Mi-e tare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cate povesti minunate se ascund in spatele unei flori!!!!! Si ce obicei frumos de a avea langa casa flori sau pomi care sa aminteasca de trecerea noastra prin lume! Sublim!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...