Noua descoperire aromata pentru micul dejun este o reteta extrem de simpla si rapida a doctorului Doru Laza, pe care am gasit-o intamplator. Incercam sa mancam cat mai sanatos si daca e posibil si crud, iar cineva mi-a recomandat susanul pentru aportul mare de calciu. Daca va place halvaua, tartina aceasta e pentru voi. Iar ingredientele sunt chiar asa: sanatate pe paine!
Ingrediente pasta dulce de susan (reteta Doru Laza):
2 linguri susan crud macinat faina
3 linguri miere
putin suc lamaie/ grapefruit
1/2 lingurita praf vanilie naturala
Ingredientele se amesteca bine pana devin o pasta omogena cu care se unge painea prajita integrala! :) Pofta buna!
Este cea de-a doua reteta 100% cruda, pe langa pastele raw cu sos pesto de migdale care intra definitiv in bucataria noastra. Incep sa fiu tot mai placut surprinsa de mancarurile crude!
Va place ceva dulce sau ceva sarat la micul dejun? Aveti un ritual de dimineata sau luati o mica gustare pe fuga?
Sa aveti un inceput de saptamana plin de energie, :)
Arata tare bine si daca are si putine ingrediente, e clar pe gustul meu! Am sa incerc... dar recunosc ca mi-ar placea sa o maninc cu clatite. Nu stiu ce m-a apucat! :))
RăspundețiȘtergereCe ideeeeeeeeeeee! Genial! O sa incerc si eu! :)
ȘtergereEu dimineata mananac salta de rosii cu ardei si susan negru +ulei de masline si paine. Uneori pun si patrunjel, cand am.
RăspundețiȘtergereMultumesc de idee, trebuie sa fie tare bun! E prima data cand aud de susan negru! Trebuie sa ma documentez! :)
ȘtergereSi eu am gasit greu susan negru, dar incearca la dm, sigur gasesti. Am citit ca susanul negru este foarte bogat in calciu, si parca nu are coaja la fel de tare ca cel alb.
ȘtergereSuper! o sa caut si eu la dm. Multumesc mult!!!!!! :)
ȘtergereCe poze frumoase ai!
RăspundețiȘtergereVad ca esti si tu interesata de mancatul sanatos! :)
Intr-adevar e ceva ce ma preocupa in ultima perioada. :) Si descopar cu surpriza ca unele mancaruri raw / crude sunt foarte gustoase si satioase! :)
ȘtergereAdor susanul, il folosesc la paine, crud in amestec cu sana si fulgi de ovaz si alte seminte si fructe uscate. Imi place la micul dejun atat preparate dulci cat si sarate.
RăspundețiȘtergereNu e crud, dar un pate vegetal fara aditivi fac din naut si morcov fiert, adaug verdeata: leurda, patrunjel.
Uau!!! Miiiiiiiii de multumiri pentru idei!!! :)
ȘtergereO sa incerc si eu in zilele urmatoare pateul vegetal!!! MULTUMESC!