Translate

vineri, 2 septembrie 2016

Friday Flowers (36): Inceput de septembrie cu ... prajitura



"Uite, va schitez un caz: S-au casatorit Nicu si Ioana. Dupa nunta, cum era obiceiul, fata a trecut la bucatarie si Nicu a plecat la lucru. Fata, din stangacie, a afumat mancarea. Si a inceput sa se framante: " Ce-o sa zica Nicu cand o veni? Nici  atata n-ai invatat la mama-ta?', se framanta ea. [...] 

Si a venit Nicu: " Draga Nicule, am afumat mancare!", "Lasa, draga, nu ma intereseaza; dar de ce nu te-ai gandit la mine toata ziua? Asta ma intereseaza pe mine!"  Asta o sa ne intrebe si Dumnezeu: "De ce nu v-ati gandit la Mine toata viata voastra? Eu sunt Cel Ce sunt, Eu v-am dat viata, frumusetea, putinta de a vedea culorile, combinatia culorilor, v-am dat posibilitatea sa le combinati chiar voi, sa creati voi frumuseti. Eu sunt Autorul tuturor acestor lucruri. De ce la alte lucruri, stele de targ, ati dat atentie si Mie nu?" (fragment din cartea Parintelui Arsenie Papacioc - Vesnicia ascunsa intr-o clipa, editura Reintregirea,  Alba Iulia, 2014)





Mai jos reteta de brownie / negresa cu ciocolata, alune si fistic de care m-am indragostit dupa prima bucatica. Am incercat reteta in Postul de Sf Marie si pentru prima data am folosit uleiul de rapita si nu l-am simtit deloc. Nici invitatii nu s-au prins ca  bunatatea din farfurie e de post... :)  Cred ca uleiul de rapita e o varianta foarte buna si sanatoasa pentru inlocuit margarina in prajituri.

150g tofu natur (daca nu aveti se poate si fara)
mar mic (120g)
1 lingura suc de lamaie
75 ml ulei de rapita
75 g ciocolata neagra de post
250 g faina
1 pachet praf de copt
sare
20 g cacao
100 g zahar brun
1 pachet zahar vanilat
250 g apa minerala
100 g alune (nuca)
75 g fistic
forma de copt 24 cm
hartie pentru copt
blender

Cuptorul se incinge la 170 de grade si se aseaza hartia de copt in forma.
Se taie tofu si marul bucatele si se mixeaza bine in blender impreuna cu uleiul si sucul de lamaie. Se rade ciocolata. Se amesteca faina, praful de copt, sarea, cacao, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna compozitia din blender si apa minerala, alunele si fisticul, se omogenizeaza, apoi se aseaza in forma si se niveleaza cu spatula. Se coace aprox 30min (partea de pe hartia de copt a negresi tebuie sa fie putin umeda). Se scoate din forma si se lasa la racit. Pofta buna! :)


reteta brownie cu ciocolata si alune de post


brownie cu ciocolata ceasca de cafea sticla cu flori


Un weekend minunat! Noi ne pregatim de vacanta! :)
cu mult drag, Ioana


Multumesc  Ana  pentru motivare si gazduire. :)

 Mai multe flori gasiti astazi la Helga. Mehr Freitagsblumen zeigt uns heute Helga

14 comentarii:

  1. superbe foto! o bucatica de prajitura as vrea si eu....

    RăspundețiȘtergere
  2. Imaginile le-ai reusit minunat. Si cred ca si prajiturica a iesit gustoasa.
    Multumesc pentru reteta!
    Un weekend excelent, draga Ioana!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti ies niste poze....imi inchipui cum e prajitura! :)esti multi talent! :)
    Vacanta frumoasa sa aveti! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunată pilda, dar minunată şi reţeta, hrană pentru suflet, hrană pentru trup, toate strâns legate într-o mână de cuvinte. Super!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat citatul, multumesc! Vacanta placuta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Vacanta frumoasa ! Eu dau prajitura pentru buchetelul cu dalie :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...